Our Vision

Agriculture is facing a challenge greater than ever before in human history: feeding 9.5 billion people in 2050 with less water, chemical fertilisers, fossil fuels and phytopharmaceutical products, all in an environment of global warming and scarcity of arable land.

In response to this challenge, Mycophyto offers a range of innovative solutions to optimize natural biological balances and increase the resilience of agricultural systems.

Our Aim: to help develop a new agriculture that meets social, environmental and economic expectations.

More information:

Our natural biological products and our technological prediction and decision support tools allow us to restore biological diversity to agro-ecosystems in the long term.

Our mission

To provide personalised microbiological solutions and to support agricultural stakeholders to:

– Improve the natural biodiversity of the soils

– Increase the yield and quality of the crops

– Reduce the environmental impact of crops

– Adapt to climate change

– Cultivate clean products that respect the health of consumers.

MYCOPHYTO aims to become a leader in offering microbiological solutions in biostimulation, and to reinvent the agriculture of the future.

Our Values

Balance – Nature – Commitment

Independence – Scientific Excellence

 

Our promise:

 

Revitalised soils and a renewed biodiversity that creates a durable and high-yielding agriculture.

Schéma FR

UN SAVOIR-FAIRE D’EXCELLENCE

MYCOPHYTO, spin-off INRAE et UCA, intègre les dernières connaissances des sciences de la vie et des innovations technologies. La start-up dispose de solutions brevetées sur l’implémentation de champignons mycorhiziens arbusculaires (CMAs) indigènes dans les cultures afin de recréer des synergies naturelles durables avec les racines des plantes.

MYCOPHYTO s’appuie sur une dynamique d’acteurs clefs intégrant : scientifiques de renommée mondiale, structures mixtes de recherche, instituts techniques et de formation et agriculteurs ambassadeurs.

La Mycorhization indigène… Plus

Les Nouvelles Technologies au service de l’Agro-écologie… Plus

Un écosystème R&D au service de l’innovation… Plus

Nos racines Scientifiques

Innovation Mondiale Exclusive

Medicinal scented plants

Fruit and Vegetables

Communities and Green Spaces

% DE CROISSANCE VEGETALE EN +

% DE PRODUCTION EN PLUS

% EAU EN MOINS

QUI SOMMES NOUS?

MYCOPHYTO a été co-fondée en 2017 par Justine LIPUMA, docteur en microbiologie et Christine PONCET, ingénieure agronome. Spin off INRAE (INRA) et UCA (Université Côte d’Azur), elle a reçu plus de 12 prix depuis sa création.

MYCOPHYTO, c’est développer, produire et proposer aux professionnels de l’agriculture des solutions biologiques efficaces en adaptant des savoirs scientifiques concernant la symbiose mycorhizienne.

En 2019, MYCOPHYTO a associé des partenaires pour financer son développement.

Justine LIPUMA
Co-Fondatrice & CEO
Christine PONCET
Co-Fondatrice
Jean-Nicolas DETOURBET
Resp. Business Development
Mathilde CLEMENT
Responsable R&D
Marion GIRAUD
Responsable Production
Christine VAUTRIN
Technicienne Serre
Benjamin DAVID
Technicien Laboratoire

Les investisseurs

Rejoignez-nous

Le savoir-faire de MYCOPHYTO s’appuie sur 30 ans de R&D menés par les chercheurs de l’Université de Turin et INRAE sur les Champignons Mycorhiziens Arbusculaires (CMAs) – vivant en symbiose avec les plantes.

Prix Innovation

Depuis sa création, MYCOPHYTO a reçu 12 prix d’entreprise.

La Révolution verte... On parle de nous dans la presse

Des solutions personnalisées

RESTONS EN CONTACT

400 route des Chappes
06903 Sophia-Antipolis

contact@mycophyto.fr